2012. február 17., péntek

Félévi bizonyítvány:)

Barnabás ma megkapta élete első bizonyítványát, melynek két - számomra - legfontosabb mondata így hangzik: Társaival nagyon jó kapcsolatot ápol, fontos, kedvelt tagja a közösségnek. Vidám, örömteli kisfiú.

Nem tudom, az otthoni bizi milyen, ez a magyar nyelvű, de európai iskolás bizonyítvány úgy néz ki, hogy a különféle "tantárgyakon" belül (tanterven átívelő kompetenciák, első nyelv, első nyelv: speciális készségek, matematika, második nyelv, a világ felfedezése, ének, művészeti nevelés, testnevelés, erkölcsi nevelés) felsorol mindenféle részképességeket, és ezeket pontozza 1-től 4-ig. Minden tantárgy végén egy-két mondatos összefoglaló található. A rengeteg részkészség közül a ritmushangszerek kezelése:), és "az önkifejezéshez használja hangját, testét és eszközöket" lett 3 pontos, az összes többire mind négy pontokat kapott. A legaranyosabbak a szöveges értékelések, szinte látom magam előtt az igyekvő kis arcát, amikor olvasom, hogy "életkorának megfelelően szépen és szívesen olvas. Örömmel mond mesét, ami szerkezetileg, tartalmilag szókincsét tekintve jól felépített". Vagy a matek: "Barnabás a tanult számkörben magabiztosan mozog, helyesen használja az elvont fogalmakat. Jó logikai érzékkel rendelkezik. Csak így tovább!"

Nagyon büszke vagyok rá! Maradjon ez az iskolásdi még sokáig ilyen gondtalan és örömteli dolog a számára, és főleg az a bizonyos két mondat ne veszítse érvényét soha:) 

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Egyrészt Barnusnak a szuper eredményekhez, másrészt a mamájának a kiemelésekhez :), harmadrészt az iskolának ehhez a nem mindennapi, de annál emberléptékűbb értékeléshez! Jó lehet az európai iskolában diáknak lenni....

    VálaszTörlés