2012. március 8., csütörtök

Nőnap alkalmából

...kiesett a kicsike nő foga! Már látni az új fog csücskét. Nekem ez elképesztően korainak tűnik. Az internet szerint is az (az alsó metszőfogakra a 6-7 éves kort adja meg, igaz, Barnus sem volt még hat, de már majdnem, amikor kiesett az első foga), bár általában mindenhol hozzáteszik, hogy nagy egyéni eltérések lehetnek. A Kislexikon szerint a korai fogváltás a gyenge vagy beteges fogazatú gyerekekre jellemző, hát Anna sem nem gyenge, sem nem beteges fogazatú... Három hét múlva megyünk haza, akkor megmutatom azért fogorvosnak is, úgyis mennénk hozzá. Andrisnál nyoma sincsen semmi ilyesminek. Anna amúgy irtó büszke, járkál, hogy nézd, már nő a felnőtt fogam... Meghagyom az örömét, nem hiszem, hogy baj lenne.

Mindeközben ismét látogatóink vannak, ezúttal Ozsi mamája és nővére. Szerencsére náluk is hat a Luxemburg-varázslat, nem szólnak a telefonok, mindenki türelmes, nyugodt és kedves:) A gyerekek folyamatosan társasjátékoznak, meséltetnek, mesélnek.

Nagyjából itt a tavasz, múlt héten az utolsó farsangi bulival (amiről majd képek is lesznek) búcsúztattuk a telet. Másnap az itteni természettudományi múzeumban voltunk jó társasággal. Féléve vagyunk itt. Mostanra itt is megvannak a kedvenc barátok, kedvenc helyek, kedvenc hangulatok.


(A kép kicsinyítésekor fedeztem fel, hogy az üvegdíszben egy kisbaba van (a kép a term. tud. múzeum színekről szóló, időszakos kiállításán készült). Úgy látszik az én tudatalattimra is hatnak a baráti körben született kisbabák. A gyerekeknek pedig nem csak a tudatalattijára, András múlt héten egészen konkrétan közölte, hogy mamika, én akarok még egy gyereket:) A többiek is nagyban csatlakoztak, és amikor ellenvetettük, hogy egy kisbabával még nem lehet játszani, viszont sokat sírna, közölték, hogy nem baj, úgysem aludna velük egy szobában:)

4 megjegyzés:

  1. hajrá, hajrá :-))

    amikor T. megtudta, hogy a kis testvére lány lesz, először szomorú, volt, majd legyintett: "Nem baj, majd a következő fiú lesz..."

    VálaszTörlés
  2. jaj, ezek a lexikonok. Anna egyszerűen nagy és ügyes. Lett neki zsákja, amibe tette?

    VálaszTörlés
  3. Lili megjegyzése a múlt hétről: "Azt hiszem, Anna elfelejtette, hogy már mondta nekem, hogy kiesett a foga, mert ma mégegyszer elmondta!" :)))
    Kíváncsi vagyok a képekre!

    VálaszTörlés
  4. :))) Közben felhívtam a fogorvosunkat, és ő is azt mondta, hogy simán kezdődhet ennyivel korábban a fogváltás. A fogacska egy átlátszó tartókába került, amiben Ozsi a sáfrányt vette múlt héten:) A tartóka napi ötször veszik el...
    Vera: a képek azok a képek, amiket tőletek kaptunk... Mi nem fényképeztünk a bulin:( Lili szövege nagyon diplomatikus:)))

    VálaszTörlés