2012. szeptember 5., szerda

És mi volt ma az ebéd?

Andris: nagyon fúj leves
Anna: nyersleves
Azóta azon gondolkozom, hogy ez mi lehetett? (számomra egyetlen nagyon fúj leves létezik, mégpedig a tojásleves, de ebbe a képbe még mindig nem tudom beilleszteni a nyerslevest, meg szerintem itt nem is ismerik a tojáslevest, bár ki tudja).

A nap nem telt el izgalmak nélkül, ugyanis a ma kipróbált iskolabusz szolgáltatás egyelőre nem teljesítette be a hozzá fűzött reményeket: nem nagyon tartották számon, hogy ki ül fel a buszra, így aztán, ahogyan ez várható volt, a leszállás után senki sem tudta, hogy kik azok a gyerekek, akiket be kell kísérni valamelyik osztályba, és főleg őket is hová.

Itt érkezett el kis hősöm, Barnabás ideje, aki különösebb pánik nélkül fogta a két testvérét, és bekísérte őket az óvodába, átadta őket az óvónőnek, majd mint aki jól végezte dolgát, átsétált szépen az iskolába.

Irtó büszke vagyok rá. Mondanom sem kell, hogy a kicsik holnap is iskolabusszal akarnak menni, naná, egy csomó nagyobb gyerekkel utazhattak, Barnus pedig persze nem, mert arra számít, hogy akkor mostantól mindennap neki kell bevinni a kicsiket. Amit persze mi sem akarunk. Úgyhogy reggelig eldöntjük, mi legyen.

Az ovi, iskola, napközi iránti lelkesedés továbbra is az egekben, egymás szavába vágva meséltek egész este arról, hogy ki, kivel, mit játszott, és ki, mit tudott elmondani franciául (főleg Anna vesz intenzív nyelvleckéket Lilitől:) Reméljük, kitart a vidámság az őszi szünetig.

3 megjegyzés:

  1. Most akkor ömlesztve komment. mennyire jók a nyári képek!!!! hát az ágytakaró meg csodás!!! remélem a Szemes környékén bicikliző két alak Hanga meg Simi;) Vagy Anna meg Andris is járt arra bicajjal?????
    Örülök az iskolás hírnek is, ez szuper, hogy jó a suli, meg a tanítónéni. és arra enm gondoltatok, hogy arrafele költözzetek át?
    Fújleves, haha, ez nálunk is van!!! meg nagyon fúj leves is!!! nekik az sokféle, de nekem is a tojásleves a legfújabb!
    Andriska polic!!! hát ez zseniális. érdekes, az enyimek nem tudják, mi milyen betűvel kezdődik. vagyis megy a próbálgatás, hogy "anya, a cica, meg a cipő ugyanavval a betűvel kezdődik???", de inkább csak úgy találják el, ha a kezdőszótag ugyanaz. amúgy a betűknek konkrét szó-neve van (Cicabetű. Simibetű, Dömebetű), és Hanga aszerint is "ír". Pl megtanulta, hogy a Hanga az Hangabetű-Anyabetű-Nórabetű-Gólyabetű-Anyabetű. De legjobban azt bírom, hogy van, aminek ismerik a szóalakját (pl "Hanga", "Simi" vagy a villamoson a "kihajolni veszélyes"), és pl Simi az utasok legnagyobb döbbenetére szép lassan, mintha silabizálná, kiolvassa. és néznek, hogy mennyire tud ez a gyerek olvasni. hahaha.
    mi let az iskolabusz üggyel?

    VálaszTörlés
  2. Lili is mesélt a tegnapi levesről, úgy látszik egységesen mély nyomot hagyott bennük. Ő azt mondta, "nagyon cukros leves" volt. talán rebarbara?
    Pont tegnap beszélgettünk a kollégákkal a tojáslevesről, mint a menzai kaják legutálatosabbjáról:)
    Jók a képek! holnap én is hamisítok utólag egy "első nap az oviban" képet:))

    VálaszTörlés
  3. Na akkor még egyszer, napközben már egyszer elszállt a válaszom. Szemes környéki bringások Ozsi nővére és a barátja:) De majd alkalomadtán berajzolhatjuk Hangusékat is:)
    A kezdőbetűk nem mennek ám nálunk sem, a szóláncot is úgy játsszuk, hogy Annának a-val kelljen mondania, mert olyat sokat tud, a többit nem nagyon érti. Andris szerint a szavak tulajdonképp szótagokkal kezdődnek, mondjuk a cica ci-vel. Ezért is lepődtem meg ezen én is teljesen, hogy egy ilyen csavart, mint ez a rendőr fordítva, bedobott, mert ehhez egyszerre több mindent is át kellett gondolnia, és tényleg irtó gyorsan ment. Tipikus Andris:)
    A leves akkor egy rejtély, próbáltam rákeresni a regisztrálós honlapon, de nincs fent semmi. Mondjuk a túlcukrozott rebarbaraleves sem hangzik sokkal jobban, mint az ezek szerint mindenkiben mély nyomokat hagyó tojásleves:)))

    VálaszTörlés