2011. december 21., szerda

Méretek

Gyorsan leírom, mielőtt a vonatkozó papírok elvesznének...

A novemberi óvodai orvosi vizsgálaton a két kicsi méretei ezek voltak:

Anna 114,6 cm és 19 kg
Andris 109,6 cm és 17,6 kg

(Születésükkor 3 cm és 700 gr volt közöttük a különbség, most látom, hogy Anna azóta kb. megduplázta ezt. Kíváncsi vagyok, bejön-e a sokak által jósolt forgatókönyv: Andris az érettségire már bőven lenövi Annát:)

Andrissal nyertem egy fogorvosi látogatást is, mert amikor be akartak nézni a szájába, mondván hátul van valami, amiről nem tudják megállapítani, hogy lyuk-e vagy kajamaradék, elhányta magát, ezért aztán inkább nem próbálták még egyszer... Úgyhogy kaptam egy szép, visszaküldendő űrlapot, hogy töltessem ki egy fogorvossal.

Barnuséknál ma volt az orvosi ellenőrzés, de a kicsiknél is időbe telt, mire megjött a papír. Annyit már tudunk, hogy a szemvizsgálaton Barnus azt hitte, németül kellene megnevezni a felvillantott képeket, ezért aztán nem mondott semmit... Azt most nem pontosan értem, hogy aztán bejött-e a tanítónéni, és áthidalta a nyelvi akadályt vagy sem, utóbbi esetben Barnussal meg majd a szemészetre kell mennem...:)

Szintén Barnus: tegnap egész délelőttre lefoglalták az iskolai konyhát, ahol kakaós kalácsot sütöttek. Egy egészet haza is hozott, irtó finom lett. Ma pedig nagy titokban félrevont, hogy megmutassa, milyen ajándékokat csinált az ikreknek az iskolában. Hát nem hittem a szememnek... Andrisnak filcből, pelenkaöltéssel varrt, kitömött csoda kisautót, Annának hasonló technikával egy kis pólyásbabát. Mindkettő celofánba csomagolva. Álomszépek, de főleg olyan klassz, hogy külön gondolt a testvéreire:)

--

Holnap délig még munka, ovi, iskola, aztán megyünk haza, Passau-i megállóval. Nagyon vágyom haza, és nagyon vágyni fogok ide vissza is. Ennél jobban nem tudom körülírni azt, amit négy hónap után érzek:)

3 megjegyzés:

  1. Akkor ezt már itthon olvasod!!!!!!!!!!!!! majd rakj képet az ajándékokról. közben engem fellelkesítettek az adataid, úgyhogy lemértem én is. Hanga 110 centi és 16 kiló, de szerintem kb annyi volt, mint Andris, csak ez a vírus kiütötte. majd hívj, ha itthon vagytok!!!!!!!!!!!ada

    VálaszTörlés
  2. Fu, remelem, meglesznek majd az eredmenyek az oviban januarban is, es nem kell specialistahoz mennunk. Kitol kell elkerni a papirt? Lili amugy extragirnyo, multkor az orvosnal 107 centit es 13,2 kilot mertunk. Na majd erettsegire behozza:)
    Nagyon kivancsi vagyok, milyen erzes lesz otthonrol itthonra erkeznetek!

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok:) Vera, postán jött a levél, biztosan már ott vár rátok a levélládában. Julit is kell vinni valahová, csak elfelejtettem, őt kihez... Remélem, Lilivel nem lesz semmi!
    Hogy milyen itthon? Furcsa:) De jó furcsa. Ozsi most mondja, hogy Andris az itthon hagyott tűzoltó autójával ment aludni... Én meg megyek gyorsan fát díszíteni. Sok puszi, Ada, hívlak, holnap nem zavarok, de talán 25-én vmikor.

    VálaszTörlés