2011. november 15., kedd

Skype-partik mostanában

Na jó, megint egy berlini történettel kell kezdenem (közeli hozzátartozóm, aki most épp nem franciát tanul, idegbajt kap attól, hogy nekem mindenről eszembe jut valami berlini dolog:). 1995 őszén, az e-mail és mobiltelefon elterjedése előtti időkben, úgy tartottuk a kapcsolatot anyukámmal, hogy ő faxot küldött a koleszba, amit aztán a jóindulatú vezetőnő bedugott az ajtóm alatt. Mama mindig hajnalban faxolt, és emlékszem, milyen jó volt arra ébredni, ahogyan a papír becsusszant a résen. (Persze volt kézzel írt levél és telefonfülkéből bonyolított beszélgetés is, mind történelem).

Most mindez nincs, bár drága kisfiaim ittlétünk második hetében levelet küldtek nagypapájuknak: Barnabás hatalmas betűkkel levelet írt, Andris rajzolt, én feladtam. De leginkább skype van, köszönhetően annak, hogy mindkét nagymama halad a korral (a nagypapák meg mögöttük állnak, de azért ők is szóhoz jutnak). A gyerekek ilyenkor egymást lökdösve próbálnak szóhoz jutni, majd végül marad Barnabás, aki alaposan beszámol mindenről, valamint nagy szerénységről tanúskodóan elmondja, hogy "hát az az igazság, hogy az elsősök között én olvasok a legjobban", és vannak dolgok, amiket csak így, az elmesélése által tudok meg. 

A mai alkalom különösen is viccesre sikeredett, Anna a táncos szoknyáját lebegtette a kamera előtt, hogy a nagyika is lássa, majd jött Andris, aki hozta magával a színező könyvét, hogy abból mutassa meg műveit. Majd előhozatta velem az énekes könyvüket, amiben, mint valami osztálynaplóban, komótosan lapozgatni kezdett, majd énekelni:) Ebből persze a másik kettő sem akart kimaradni, így a vége az lett, hogy kikeresték a könyvből az Én elmentem a vásárba fél pénzzel... kezdetű, véget érni nem akaró dalt, és ezt kezdték el kicsit hamisan és nagyon üvöltve a szüleimnek énekelni. Szegény papám minden versszak után nekilátott elbúcsúzni, a gyerekek viszont ezzel mit sem törődve énekeltek tovább. Végül Barnabást sikerült jobb belátásra bírni, Andris pedig lezárásképpen elénekelte a Megy a gőzöst, kegyelemből a három helyett csak egy versszakkal.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése